Täyttämällä yhteydenottolomakkeen voit varat koeajon, tilata esitteen tai kysellä mallistosta lisätietoja.

Miten Linssen poikkeaa muista teräsvenevelmistajista?

Euroopassa on lukuisia teräsvenevalmistajia, joista Linssen Yachts on selvästi suurin ja arvostetuin. Suuri koko tuo etuja mm. sunnittelun, tuotannon ja huollon saralla mahdollistaen investoinnit suunnittelujärjestelmiin ja tuotantoprosesseihin niin, että ne tukevat lopputuotteen tasaista ja korkeaa laatua. Saksalaisen BOOTE-lehden mukaan Linsseniä pidetäänkin yhtenä kaikkein laadukkaimmista sekä arvostetuimmista moottorivenemerkeistä.

Sopivatko teräsveneet myös merelle?

Suuri osa teräsvenevalmistajista tekee veneitä pääasiassa sisävesille, mutta Linssenit suunnitellaan jo lähtökohtaisesti meriolosuhteisiin. Hyvin suuri osa toimitetuista Linsseneistä onkin käytössä merellä, Saksan ja Englannin rannikoilla, Välimerellä ja yhä enemmän myös Itämerellä. Linssen-veneilijöiden parissa on useita aikaisempia avomeripurjehtijoita, jotka ovat varsin tyytyväisiä Linssenin meriominaisuuksiin. Meriominaisuudet ovat saaneet kiitosta myös venelehtien testeissä.

Eivätkö Linssenit ovat kovin hitaita veneitä?

Linssen on ns. uppoumarunkoinen vene, mikä tarkoittaa että Linssen on suunniteltu rauhallisille nopeuksille runkonopeuteen asti. Jokaisella veneellä on ns. runkonopeus, joka riippuu pääasiassa rungon pituudesta ja muodosta. Tähän runkonopeuteen asti konetehon tarve on varsin vähäinen, ja näin myös polttoaineen kulutus on alhainen, samoin koneäänet pysyvät hyvin hiljaisina. Myöskään veneen painolla ei ole juuri merkitystä, eli Linssen voidaan tehdä tukevaksi ja turvalliseksi. Nopeilla liukuvilla veneillä painon säästö on taas yksi tärkeimmistä suunnittelukriteereistä, jolloin niissä pyritään mahdollisimman kevyisiin rakenteisiin.

Itse asiassa rauhallinen 6-7 solmun nopeus on varsin miellyttävääkin, kun veneen liikkeet ovat maltillisia, koneen ääni ei juurikaan kuulu ja myös kipparilla on aikaa katsella myös maisemia sen sijaan että pitäisi täysin keskittyä veneen ajamiseen ja navigointiin.

Miten pienellä koneteholla pärjää kovassa kelissä?

Koska Linssenit ovat ns. uppoumarunkoisia veneitä, runkonopeuden saavuttamiseen tarvittava koneteho on varsin vähäinen. Konetehon lisääminenkään ei juuri tuo lisää nopeutta uppoumarunkoisella veneellä, polttoaineen kulutus vain kasvaisi suhteettomasti. Linssen-veneiden koneteho mitoitetaan niin, että runkonopeuteen päästään koneen taloudellisilla kierroksilla, ja riittävä tehoreservi jää vielä koviinkin keleihin. Konetehot on myös käytännössä todettu riittäviksi kovaankin merenkäyntiin.

Miten teräspinta kestää meriolosuhteissa, eikö ruostuminen ole ongelma?

Suuren kokonsa ansiosta Linssen Yachts on pystynyt panostamaan myös pintakäsittelytiloihin ja menetelmiin niin, että Linssenillä on ehkä edistyneimmät tuotantotilat teräksen laadukkaan pintakäsittelyn takaamiseksi. Esimerkiksi hiekkapuhallus- ja maalaushallit ovat muista tuotantotiloista erilliset, ja ne ovat lämpötilakontrolloituja niin ettei puhtaaseen hiekkapuhallettuun teräspintaan pääse syntymään kondensaatiota, joka voisi heikentää maalipinnan kestävyyttä. Maaleina Linssen käyttää markkinoiden parhaita merikäyttöön tarkoitettuja kaksikomponettisia epoksimaaleja, jotka ovat erittäin kestäviä ja helppohoitoisia.

Miten Linssen pitää arvonsa jälkimarkkinoilla?

Korkean laatunsa, kestävyytensä sekä ajattoman muotoilunsa ansiosta Linssen pitää arvonsa erittäin hyvin myös jälkimarkkinoilla. Saksalaisen BOOTE-lehden tutkimuksen mukaan Linssen on yksi parhaista venemerkeistä myös tässä suhteessa.