LINSSEN

HERITAGE

Linssenin toiminta alkoi pienenä veneveistämönä jo vuonna 1949 ja on kasvanut kolmen sukupolven aikana teräsveneiden markkinajohtajaksi. Linssen Yachtsia pidetään teräsveneiden esikuvana huippuun viedyn laatunsa, jatkuvan tuotekehityksen ja edistyksellisten tuotantoprosessiensa ansiosta.

Linssen Yachtsin perustamisvuonna 1949 Maasbrachtissa – joka oli tärkeä sisävesisatama – oli yli kaksisataa sodassa vaurioitunutta rahtialusta odottamassa korjausta. Tuo valtava työmäärä muodosti vankan perustan paikallisten telakoiden ja laivojen korjaustoiminnan kehitykselle. Nuoret paikalliset yrittäjät näkivät mahdollisuuksia kehitykseen kaikkialla. ”Rakenna ja investoi tulevaisuuteen” oli heidän mottonsa tuohon aikaan.

 

Kun telakka hallitsi jo laadukkaan puutyön, luonnollinen seuraava askel olikin sitten huviveneiden tuotannon aloittaminen ja sittemmin erikoistuminen kaikkein korkealuokkaisimpien teräsveneiden valmistamiseen.

JacLinssen

Jac Linssen

Linssen Yachts BV on perheyritys, jolla on pitkä historia. Jac Linssen perusti yrityksen 1 huhtikuuta 1949 pienen venekorjaamon Maasbrachtissa. Vuosien varrella yritys kehittyi ja on nykyään erittäin arvostettu teräsvenevalmistaja.

Eräs heistä oli Jac Linssen. Hän työskenteli laivanrakentajana paikallisella pienellä telakalla ja erikoistui puun työstämiseen. Hän tuli pian maineikkaaksi esivalmistettujen tiikkisten ohjaushyttien ja tiikkisten ovien tekijäksi. Jotta korjausurakat voitiin tehdä kokonaisvaltaisesti omalla telakalla, tarvittiin myös metalliosasto. Siellä tehtiin myös Linssen Seniorin omaa suunnittelua olevia pieniä teräksisiä työveneitä.

 

LINSSEN

FACTORY

Luonnollisesti haluaisimme valmistaa unelmaveneesi yksilöllisesti sellaiseksi kun sinä itse sen haluat. Itse asiassa teemmekin jo näin – ja sarjatuotantona! Linssenin Logicam-teknologia mahdollistaa veneen runkojen valmistamisen sarjatuotantona siten, että veneet saavat yksilölliset piirteensä tuotantoprosessin aikana. Näin jokainen valmistuva vene on yksilöllinen ja tehty asiakkaan erityisvaatimusten mukaiseksi.

Uusi veneesi on yhtä yksilöllinen kuin sinä itsekin. Voit määritellä sen omien erityisvaatimustesi mukaiseksi.

Teräsveneen pintakäsittely on yksi tärkeimmistä tuotannon vaiheista. Pintakäsittelyä varten Linssen Yachtsilla on erityiset tuotantotilat joissa mm. lämpötila on tarkasti kontrolloitu. Teräspinnat hiekkapuhalletaan ja pohjamaalataan, jonka jälkeen mahdolliset hitsauksesta johtuvat muodonmuutokset tasoitetaan, ja lopuksi pinta maalataan kaksikomponettisilla merikäyttöön tarkoitetuilla epoksimaaleilla. Näin teräspinta saadaan uskomattoman tasaiseksi, kiiltäväksi ja kestäväksi!

Linssen-veneiden rakenteet suunnitellaan tietokoneavusteisilla menetelmillä viimeistä yksityiskohtaa myöten, ja esimerkiksi kaikki teräs- ja puuosat leikataan näiden tietojen pohjalta automaattisesti. Näin pystytään varmistamaan osien mittatarkkuus, mikä taas on tärkeää laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Linssen Yachts on teräsvenevalmistajista selvästi suurin. Tuotannon laadun varmistamiseksi Linssen Yachts on kehittänyt Logicam- tuotantolinjan, jossa linjalla on useita työasemia vierekkäin, ja yhdellä työasemalla tehdään tietty tuotantoprosessin vaihe. Työaseman työntekijä on erikoistunut juuri näihin töihin ja aseman vieressä on juuri näissä töissä tarvittavat tarvikkeet ja työkalut. Valmistettava vene liikkuu linjaa pitkin työasemalta seuraavalle valmistuksen edetessä. Linjan lopussa valmistunut vene tulee ulos, koekäytetään ja luovutetaan asiakkaalle.

OlliEric

Olli ja Eric Östring

Proficon Marine on suomalainen perheyritys, jolle veneily on ollut aina erittäin tärkeä osa yhteisen kesän viettoa. Yritystä johtaa Olli Östring ja poikansa Eric Östring, jotka yhdessä maahantuovat yhtä euroopan arvostetuinta venemerkkiä suomen vesille. Olli on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja on erikoistunut laiva- ja venetekniikkaan. Eric opiskelee taloustiedettä Edinburghin yliopistossa.